X

Danilith Nokere Koerse Cyclo

15.03.2020

INFO

Danilith Nokere Koerse Cyclo wordt uitgesteld

Om de risico's op verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk in te perken, vooral op plaatsen waar veel mensen samenkomen, willen wij als organisator mee onze verantwoordelijkheid nemen. We hebben dan ook beslist om Danilith Nokere Koerse Cyclo, gepland voor 15 maart, te verplaatsen naar een latere datum dit jaar.

Lees meer
logo

Bedankt voor je deelname aan Nokere Koerse Cyclo!

Herbeleef jouw fantastische prestatie en bekijk onze fotospecial hieronder op de website of volg onze verslaggeving via onze social media kanalen.

Volgende afspraak, zaterdag 21 maart in Waregem voor Dwars Door Vlaanderen Cyclo.

Graag tot dan!

Feel Like a Pro

Nokere Koerse is een Belgische semi-klassieker mét wielergeschiedenis, maar liefst 74 keer werd deze wielerwedstrijd al gereden bij de profs. Op de erelijst pronken enkele klinkende namen die allen een stevige eindjump in de benen hadden. De afgelopen jaren stonden o.a. Gert Steegmans, Kenny Dehaes, Jens Keukeleire, Nacer Bouhanni en Fabio Jakobsen op het hoogste schavotje. In 2019 maakte Remco Evenepoel er zijn debuut bij de profs op Belgische bodem en kon Cees Bol de wedstrijd naar zich toetrekken na een zware val in de laatste kilometer van onder andere Mathieu van der Poel.

Draaien en keren door het Vlaamse land en de pittoreske Zwalmstreek om bij het laatste eindschot te triomferen boven op Nokereberg, dat zijn de ingrediënten van deze sfeervolle toertocht!

PARCOURS

Enkele dagen voor de profs hun rit door de Leievallei en Zwalmstreek afwerken, kan jij het parcours van Danilith Nokere Koerse al verkennen. Je hebt keuze uit 4 afstanden; 62, 97, 122 en 157 kilometer. Starten en aankomen doe je in Nokere, aan de vip-tent van de profwedstrijd. De finish ligt net als die van de profs op de top van Nokereberg. Spaar je benen dus wat onderweg voor een laatste krachtmeting op de kasseien in Nokere!

Kies je voor de langste afstand van 157 km, dan wachten jou zo'n 630 hoogtemeters en 7 kasseistroken. Op je weg vind je o.a. de Tiegemberg en kom je langs het Kasteel van Ooidonk met bijhorende kasseistrook. In de finale is er uiteraard ook de passage over de kasseien van de Huisepontweg en Nokereberg. De andere afstanden doen het met net iets minder hellingen en kasseistroken, maar onderschat ze niet want aan de Tiegemberg, Nokereberg, de Herlegemstraat en de Huisepontweg zal je niet ontkomen!

Ontdek hier het parcours!

Ondek hieronder al enkele van de hellingen die op jou liggen wachten:

HELLINGEN & KASSEISTROKEN

 

Parcours Tiegemberg

1 Tiegemberg

De Tiegemberg staat niet meteen bekend als de zwaarste helling in de Vlaamse Ardennen, maar met een gemiddeld stijginspercentage van 5.6% en een lengte van 750 m, mag je hem zeker niet onderschatten. Hij wordt niet voor niets zo vaak opgenomen in menig wielerklassieker. Als de wind er uit de verkeerde richting blaast, wil je er zo snel mogelijk boven zijn.

Meer info

Parcours Herlegemstraat

2Herlegemstraat

Na 25 km wacht voor alle afstanden de Herlegemstraat, 800 m aan hobbelige kasseien die de benen meteen wakker zullen schudden voor de rest van de rit. In de profwedstrijd zorgt deze strook alvast voor de schifiting in de plaatselijke rondes.

Parcours Huisepontweg

3Huisepontweg

Net voor de laatste klim in het centrum van Nokere schuiven we je nog de Huisepontweg voor de wielen. Deze kasseistrook van 1,5 km scheidt het kaf van het koren in Danilith Nokere Koerse maar werd ook al meerdere malen in Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen opgenomen. Bereid je dus maar al voor op een serieuze portie kasseien!

Parcours Herlegemstraat

4Nokereberg

De ultieme klim van de dag: hier kan en moet het gebeuren. 350m lang, 5,7% gemiddeld en een steilste stuk van 7%: de ideale plek om een versnelling te plaatsen. Boven wacht de beloning, de finish, waar ook de profs enkele dagen later zullen eindigen.

Meer info

PRAKTISCH

DEELNAMEPAKKET

 • Een verzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start-/finishlocatie
 • Een uitgebreide bevoorrading* aan elke controlepost met Etixx sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit
 • Technische bijstand
 • Parcourssticker met hellingen, kasseistroken en bevoorradingen
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst
 • Koffie aangeboden voor de start

*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

AFHALEN DEELNAMEPAKKET

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een e-ticket toegestuurd. Op vertoon van je e-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je zelfs niet meer van de fiets en verlies jij geen tijd aan de start van jouw favoriete wielertocht!

Schrijf je liever ter plaatse in? Dat kan, dan krijg je van ons na betaling meteen je kaderplaatje.

De inschrijvingsstand in Nokere is op zondag 15 maart geopend:

 • 157 km: 07u30 - 9u00
 • 122 km: 07u30 - 10u00
 • 97 km: 07u30 - 11u00
 • 62 km : 07u30 - 11u00

Overnachting

Toerisme Oost-Vlaanderen: +32 09 267 70 70 - toerisme@oost-vlaanderen.be
Toerisme Vlaamse Ardennen: +32 055 20 76 81 - toerisme.vlaamseardennen@oost-vlaanderen.be

Inschrijven

START & FINISH - VERTREKUREN

Wedstrijddorp van Danilith Nokere Koerse
Waregemsestraat
Nokere

 • 157 km: 07u30 - 9u00
 • 122 km: 07u30 - 10u00
 • 97 km: 07u30 - 11u00
 • 62 km : 07u30-11u00

De laatste bevoorradingspost sluit om 15u00. Indien je hier later arriveert, ben je geen officiële deelnemer meer en ben je verplicht om de kortste weg naar de finish te nemen. De finish in Nokere sluit officieel om 16u45.

Aantal bevoorradingen

 • 157 km: 4 bevoorradingen
 • 122 km: 3 bevoorradingen
 • 97 km: 2 bevoorradingen
 • 62 km: 1 bevoorrading

Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Parkings

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren en geraak je vlot bij de inschrijvingen.

Parkingplan

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Nokere Koerse Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hier kan je na de tocht je foto's opzoeken.

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

Etixx voedingsschema

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Waarom niet langer in de buurt vertoeven? Ga als een echte Flandrien afzien op de bekende bergs & cobbles.
Ontdek indrukwekkende routes, toffe events, uitdagende bucket lists en tips voor je verblijf!
Bezoek de meest historische steden van Vlaanderen en lest de dorst met een van onze bekende bieren.

Ondek Vlaanderen als een echte Flandrien!

www.cyclinginflanders.cc

Cycling Vlaanderen

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton