X

Danilith Nokere Koerse Cyclo

17.03.2019

Foto's Fotoservice Verslag

Zonnige editie van Danilith Nokere Koerse Cyclo

Drie dagen voor de profs hebben de wielertoeristen zondag Danilith Nokere Koerse Cyclo gereden, onderdeel van de Etixx Classics Tour.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Danilith Nokere Koerse Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hier kan je na de tocht je foto's opzoeken

Feel Like a Pro

Nokere Koerse is een Belgische semi-klassieker mét wielergeschiedenis, maar liefst 73 keer werd deze wielerwedstrijd al gereden bij de profs. Op de erelijst pronken enkele klinkende namen die allen een stevige eindjump in de benen hadden. De afgelopen jaren stonden o.a. Gert Steegmans, Kenny Dehaes, Jens Keukeleire, Nacer Bouhanni en Fabio Jakobsen (2018) op het hoogste schavotje. Draaien en keren door het Vlaamse land en de pittoreske Zwalmstreek om bij het laatste eindschot te triomferen boven op Nokereberg, dat zijn de ingrediënten van deze sfeervolle toertocht!

PARCOURS

Enkele dagen voor de profs hun rit door de Leievallei en Zwalmstreek afwerken, kan jij het parcours van Danilith Nokere Koerse al verkennen. Je hebt keuze uit 4 afstanden; 62, 96, 124 en 157 kilometer. Starten en aankomen doe je in Nokere, aan de vip-tent van de profwedstrijd. De finish ligt net als die van de profs op de top van Nokereberg. Spaar je benen dus wat onderweg voor een laatste krachtmeting op de kasseien in Nokere!

Kies je voor de langste afstand van 157 km, dan wachten jou bijna 700 hoogtemeters en 3 kasseistroken. Onderweg vind je o.a. de Tiegemberg en minder bekende Poelberg en in de finale uiteraard ook de kasseien van de Huisepontweg en Nokereberg. De andere afstanden doen het met net iets minder hellingen en kasseistroken, maar onderschat ze niet want aan de Tiegemberg, Nokereberg, de Herlegemstraat en de Huisepontweg zal je niet ontkomen!

Ontdek hier het parcours!

Ondek hieronder al enkele van de hellingen die op jou liggen wachten:

HELLINGEN & KASSEISTROKEN

 

Parcours Tiegemberg

1 Tiegemberg

De Tiegemberg staat niet meteen bekend als de zwaarste helling in de Vlaamse Ardennen, maar met een gemiddeld stijginspercentage van 5.6% en een lengte van 750 m, mag je hem zeker niet onderschatten. Hij wordt niet voor niets zo vaak opgenomen in menig wielerklassieker. Als de wind er uit de verkeerde richting blaast, wil je er zo snel mogelijk boven zijn.

Meer info

Parcours Herlegemstraat

2Herlegemstraat

Na 25 km wacht voor alle afstanden de Herlegemstraat, 800 m aan hobbelige kasseien die de benen meteen wakker zullen schudden voor de rest van de rit. In de profwedstrijd zorgt deze strook alvast voor de schifting in de plaatselijke rondes.

Parcours Huisepontweg

3Huisepontweg

Net voor de laatste klim in het centrum van Nokere schuiven we je nog de Huisepontweg voor de wielen. Deze kasseistrook van 1,5 km scheidt het kaf van het koren in Danilith Nokere Koerse maar werd ook al meerdere malen in Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen opgenomen. Bereid je dus maar al voor op een serieuze portie kasseien!

Parcours Herlegemstraat

4Nokereberg

De ultieme klim van de dag: hier kan en moet het gebeuren. 350m lang, 5,7% gemiddeld en een steilste stuk van 7%: de ideale plek om een versnelling te plaatsen. Boven wacht de beloning, de finish, waar ook de profs enkele dagen later zullen eindigen.

Meer info

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

Etixx voedingsschema

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Cycling in Flanders is een project van Toerisme Vlaanderen om de buitenlandse wielertoerist te overtuigen om minstens 1 maal in zijn leven een kasseihelling onder zijn/haar wielen te schuiven.

Wil je meer weten?

www.cyclinginflanders.cc

Cycling Vlaanderen

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton