X

Danilith Nokere Koerse Cyclo

15.03.2020

INFO INSCHRIJVEN

logo

Op zondag 15 maart zal Nokereberg opnieuw het strijdtoneel vormen voor Danilith Nokere Koerse Cyclo. Drie dagen voor de profs uitmaken wie de sprintkoning van Nokere wordt is het de beurt aan de wielertoeristen om dit prachtige parcours in de Vlaamse Ardennen te verkennen. Vanuit het wedstrijddorp in Nokere vertrek je voor een tocht door de Zwalmvallei en Leiestreek met een serie pittige hellingen en kasseistroken. Kan jij bij aankomst op Nokereberg nog dezelfde eindsprint uit je benen schudden als Cees Bol vorig jaar?

Je hebt keuze uit 4 afstanden met start en aankomst in Nokere: 155, 121, 96 en 62 km.

Feel Like a Pro

Nokere Koerse is een Belgische semi-klassieker mét wielergeschiedenis, maar liefst 74 keer werd deze wielerwedstrijd al gereden bij de profs. Op de erelijst pronken enkele klinkende namen die allen een stevige eindjump in de benen hadden. De afgelopen jaren stonden o.a. Gert Steegmans, Kenny Dehaes, Jens Keukeleire, Nacer Bouhanni en Fabio Jakobsen op het hoogste schavotje. In 2019 maakte Remco Evenepoel er zijn debuut bij de profs op Belgische bodem en kon Cees Bol de wedstrijd naar zich toetrekken na een zware val in de laatste kilometer van onder andere Mathieu van der Poel.

Draaien en keren door het Vlaamse land en de pittoreske Zwalmstreek om bij het laatste eindschot te triomferen boven op Nokereberg, dat zijn de ingrediënten van deze sfeervolle toertocht!

PARCOURS

Enkele dagen voor de profs hun rit door de Leievallei en Zwalmstreek afwerken, kan jij het parcours van Danilith Nokere Koerse al verkennen. Je hebt keuze uit 4 afstanden; 62, 96, 121 en 155 kilometer. Starten en aankomen doe je in Nokere, aan de vip-tent van de profwedstrijd. De finish ligt net als die van de profs op de top van Nokereberg. Spaar je benen dus wat onderweg voor een laatste krachtmeting op de kasseien in Nokere!

Kies je voor de langste afstand van 155 km, dan wachten jou 700 hoogtemeters en 4 kasseistroken. Op je weg vind je o.a. de Tiegemberg en kom je langs het Kasteel van Ooidonk met bijhorende kasseistrook. In de finale is er uiteraard ook de passage over de kasseien van de Huisepontweg en Nokereberg. De andere afstanden doen het met net iets minder hellingen en kasseistroken, maar onderschat ze niet want aan de Tiegemberg, Nokereberg, de Herlegemstraat en de Huisepontweg zal je niet ontkomen!

Ondek hieronder al enkele van de hellingen die op jou liggen wachten:

HELLINGEN & KASSEISTROKEN

 

Parcours Tiegemberg

1 Tiegemberg

De Tiegemberg staat niet meteen bekend als de zwaarste helling in de Vlaamse Ardennen, maar met een gemiddeld stijginspercentage van 5.6% en een lengte van 750 m, mag je hem zeker niet onderschatten. Hij wordt niet voor niets zo vaak opgenomen in menig wielerklassieker. Als de wind er uit de verkeerde richting blaast, wil je er zo snel mogelijk boven zijn.

Meer info

Parcours Herlegemstraat

2Herlegemstraat

Na 25 km wacht voor alle afstanden de Herlegemstraat, 800 m aan hobbelige kasseien die de benen meteen wakker zullen schudden voor de rest van de rit. In de profwedstrijd zorgt deze strook alvast voor de schifiting in de plaatselijke rondes.

Parcours Huisepontweg

3Huisepontweg

Net voor de laatste klim in het centrum van Nokere schuiven we je nog de Huisepontweg voor de wielen. Deze kasseistrook van 1,5 km scheidt het kaf van het koren in Danilith Nokere Koerse maar werd ook al meerdere malen in Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen opgenomen. Bereid je dus maar al voor op een serieuze portie kasseien!

Parcours Herlegemstraat

4Nokereberg

De ultieme klim van de dag: hier kan en moet het gebeuren. 350m lang, 5,7% gemiddeld en een steilste stuk van 7%: de ideale plek om een versnelling te plaatsen. Boven wacht de beloning, de finish, waar ook de profs enkele dagen later zullen eindigen.

Meer info

PRAKTISCH

DEELNAMEPAKKET

 • Een verzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start-/finishlocatie
 • Een uitgebreide bevoorrading* aan elke controlepost met Etixx sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit
 • Technische bijstand
 • Parcourssticker met hellingen, kasseistroken en bevoorradingen
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst
 • Koffie aangeboden voor de start
 • Massage bij de finish

*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

AFHALEN DEELNAMEPAKKET

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een e-ticket toegestuurd. Op vertoon van je e-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je zelfs niet meer van de fiets en verlies jij geen tijd aan de start van jouw favoriete wielertocht!

Schrijf je liever ter plaatse in? Dat kan, dan krijg je van ons na betaling meteen je kaderplaatje.

De inschrijvingsstand in Nokere is op zondag 15 maart geopend:

 • 155 km: 07u30 - 9u00
 • 121 km: 07u30 - 10u00
 • 96 km: 07u30 - 11u00
 • 62 km : 07u30 - 11u00

Overnachting

Toerisme Oost-Vlaanderen: +32 09 267 70 70 - toerisme@oost-vlaanderen.be
Toerisme Vlaamse Ardennen: +32 055 20 76 81 - toerisme.vlaamseardennen@oost-vlaanderen.be

Inschrijven

START & FINISH - VERTREKUREN

Wedstrijddorp van Danilith Nokere Koerse
Waregemsestraat
Nokere

 • 155 km: 07u30 - 9u00
 • 121 km: 07u30 - 10u00
 • 96 km: 07u30 - 11u00
 • 62 km : 07u30-11u00

De laatste bevoorradingspost sluit om 15u00. Indien je hier later arriveert, ben je geen officiële deelnemer meer en ben je verplicht om de kortste weg naar de finish te nemen. De finish in Nokere sluit officieel om 16u30.

Aantal bevoorradingen

 • 155 km: 4 bevoorradingen
 • 121 km: 3 bevoorradingen
 • 96 km: 2 bevoorradingen
 • 62 km: 1 bevoorrading

Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

INSCHRIJVEN

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor Danilith Nokere Koerse Cyclo.

Tarieven (*)(**) 62km 96km 121km 155km
De Ontsnapping (tot en met 02/03) 12 € 14 € 14 € 14 €
Het Peloton (na 02/03) 15 € 17 € 17 € 17 €

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in tot en met 02/03, zo bevind je je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief.

Heb je de juiste ontsnapping gemist en schrijf je pas in na 02/03? Geen zorgen, ook het Peloton zal zich laten gelden en zal van de openingsklassieker van het voorjaar een topeditie maken.

Bekijk hier het deelnamepakket

*Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje dat voorzien is van een chip. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

* Leden aangesloten bij Peloton Cycling Team, Cycling Vlaanderen of de FCWB genieten ongeacht het moment van hun inschrijving van het voordeeltarief van 'De Ontsnapping'.

** Kinderen jonger dan 12 jaar fietsen gratis. Online inschrijven is niet nodig.

GROEPSINSCHRIJVING

 • Voor een groepsinschrijving moet je met minstens 10 personen zijn (over al de afstanden heen). Ben je met minder dan 10, dan worden de groepsleden verder behandeld als individuele deelnemers en moet men hun kaderplaatje individueel afhalen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet meer aanvaard.
 • Op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. (Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren.) Vervolgens kan je deelnemers toevoegen, verwijderen enz. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Op dat ogenblik kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren.
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

GEZONDHEID

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen.
Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.

De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Bij inschrijven verklaar je je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

Etixx voedingsschema

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Waarom niet langer in de buurt vertoeven? Ga als een echte Flandrien afzien op de bekende bergs & cobbles.
Ontdek indrukwekkende routes, toffe events, uitdagende bucket lists en tips voor je verblijf!
Bezoek de meest historische steden van Vlaanderen en lest de dorst met een van onze bekende bieren.

Ondek Vlaanderen als een echte Flandrien!

www.cyclinginflanders.cc

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Nokere Koerse Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hier kan je na de tocht je foto's opzoeken.

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Cycling Vlaanderen

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton